Bukan Sekadar Kata2 Tapi Kenyataan !!!

Bukan Sekadar Kata2 Tapi Kenyataan !!!

Thursday, 23 June 2011

aku nekad :'(

ya allah.. aku mohon padamu ya allah supaya engkau tenangkanlah hatiku... ya allah lau betulla ape yg aku fkirkan skang ni, aku harap engkau tunjukkan lah padaku ya allah.. sekiranya diri ini tidak layak untuk mane2 lelaki di dunia ini, aku terima ya allah.... aku menerimanya dengan hati yang terbuka ya allah... 


ya allah, aku hambamu yang lemah... ya allah sekiranya tidak sempat aku merasakan kebahagiaan bersama seorang insan yang bernama 'LELAKI' di dunia ini, aku redha ya allah.. biarla hati ni terluka sampai mataku ini tertutp... aku redha... aku terima...


ya allah... kau berikanlah kebahagiaan kepada mereka yang layak menerimanya di bumi mu ya allah... berikanlah mereka kesenangan ya allah... aku bahagia melihat kawan2ku bahagia... aku terima takdir darimu ya allah....










AKU REDHA...
AKU NEKAD..
HATI INI XKAN TERBUKA UNTUK SESIAPA LAGI...


:'(




maaaa....
abahhh........
maafkan along sebb xdapat nak tunaikan ape yg ma n abah nak untuk along...
along sedar sape along...
xkan ad yang sudi menyayangi along..
xpe, walau macamana sekalipun.. along doakan adik2 along bahagia je, 2 pun dah ckup... along akan skong diorang... 
sayang ma n abah...




setitik air mata untung kawan2... :(

style rambut hurmmm :)

hey, guys.. sorry la lame dah xupdate blog ni bz ckit.. macam2 benda nak kena wat kan3...
hehhee actually nak cite sal rambut ni...
alaaaaaa...
rambut dah panjang... teringin lak nak rambut pendek balik but still terfikir, saygnye lau rambut ni pendek kan..
sush2 je smpan rambut panjang...
tp sebb aku ni nak potong rambut adalah rambut ni kerap gugur.. kang botak lak xpasal2 kanl.. hahahha :D
lebh baik potong je... haaaaaaa...




nak tahu x style mane ak nak potong... hehehee camnihhhhhhh








haaaaaaaaaaaaa camni la.... still panjang but stylo kan3... suke r tgk ... hehee yela... ak ni pun bukannye cantik sngt.. saje je nak ubah style.. hehe :D 

Monday, 13 June 2011

Jika Aku Berpeluang :(

emmm cam sedihkan tajuk fiqa ni kan??? emmm jika fiqa berpeluang, fiqa nak je dicintai seorang lelaki yang betul2 ingin mencintai fiqa.. hmmm tp selalu je dikecewakan.. sedihkan...


jika fiqa berpeluang, fiqa nak je hantar mak ayah fiqa cepat2 g umrah... cian diorang umur diorang dah 40 lebh... nanti diorang dah xlarat nak kerjakan umrah n haji dah... 


jika fiqa berpeluang lagi, nak je fiqa tlong mak ayah fiqa cepat2.. fiqa dah xnak sushkan diorang lg tambah2 abah fiqa... abah fiqa ni tabah orangnye... fiqa sayg diorang sngt2... abah xpernah nak berkira n merungut kat fiqa macam2.. fiqa dah bnyak wat salah kat die... bnyak sngt2... abah, ma, along mintak maaf sngt2 kat abah n ma sebb along dah bnyak wat dosa ngn abah n ma...






My beloved MAMA
                   


                                                           my beloved 


                                                            ABAH






jika berpeluang, fiqa nak je bantu adik2 fiqa.. nak diorang study keje best2.... xnak diorang men2 dalam study tambah2 adik laki fiqa... hmmmm fiqa xnak diorang jadi cam fiqa, study main2... syg korang angah n adik




 My beloved ADIK












My beloved ANGAH












ok.... jika fiqa berpeluang lg, fiqa nak wat rakyat malaysia bangga yang fiqa leh jadi kaya diumur yang muda ni.. insyaallah lau fiqa mampu, fiqa akan buktikan pada rakyat MALAYSIA sume k.. tggu taw.... i hope my dreams will come true.....


emmm lastly, jika fiqa berpeluang lg, fiqa nak je naikkan pointer sem ni n smbung study kat luar negara..... nak kasi bangga ckit kat family.. fiqa boleh study kat luar negara.. best kan3... emmmm


k la kawn2 dah habis madah fiqa kali ni.... t takut nangis lak tulis lebih2.... daaaaa kawan2... 

Semangat Baru :)

hey, guys.... yeaaahhhh tajuk cam bagus je kan... hehee sebenarnye bukan ape pun... nak cite sal semangat baru fiqa je.. ok, sem 3 ni membuatkan fiqa rase lebh semangat nak belajr, lebh semangat nak wat something yg leh banggakan mak ayh fiqa... fiqa janji, fiqa dah xnak main2 dah kali ni.. focus untuk study 2 lebh penting kan guys...


heheee emmm so, conclusionnya, xleh la nak malas2 dah g kelas... mgkin pas dah xde boyfriend ni yg wat azam fiqa kuat untuk ke kelas n study lebh ckit.. hehehe memng terbuktikan single is the best.. tetiba lak masuk sal BF ni pehal kan.. hahaha xde kaitan lansung... emmm 




so, kite enjoy... hahhaa
HAVE A NICE DAY KORANG :)






haaaaaaa.. fiqa nak jadi camnila baru best kan... hehehee

Thursday, 9 June 2011

Langkah seTerusnye

korang mesti tertanye2 kan apela fiqa nak ckap kan??
emmm sebenarnye esok adalh hari yg akan menentukan fiqa ke arah kejayaan...
hehee kawan2... 
hehe sebenarnye fiqa ni nak mulakan hdup baru ngan bisnes yg ada sekarang ni.. bg bulat skit mate lelaki2 yg dah wat hdup fiqa sengsara kan2... hehhee kejam x?? haaaaaaaaa lau fiqa dah kaya, jgn duk merayu2 lg dah.... tiada maaf bagimu.. hehe

jom la kawn2.. sape2 yg nak join fiqa... just follow je fiqa... keje pun senang.. hmmm dapat pakai, makan, sume2 la sume mewah... kan best.. xyah nak bergantung kat org lain dah kan...



Monday, 6 June 2011

New Blog, New Fiqa, New Life

hai guys... sorry blog lame dah xleh pakai lg... ntah kenapa xleh nak bukak... so, xpela, bukan cerita baru, mulakan hdup baru, semua baru la..


ok, perkembangan terbaru skang, xde pape just masuk new sem, n ad azam terbaru.. azamnye berbunyi...........


1.  nak naikkan pointer untuk this sem..


2. nak jadi jutawan dalam mase terdekat ni...


3. nak bawak mak ayah ke umrah cepat2...


4. haaaaaaaaaaaa nak beli kereta baru...


5. hehhee of course la nak sambung degree... :)


hope tercapai sumenye.....








haaaaaaaaaaaaaaaaa style x?? hehehe jangan marah... kereta impian ni :D